ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Παρών στη Βοστώνη ο Θρύλος!

Η τεράστια συνεργασία του Ολυμπιακού με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ της Βοστώνης συνεχίζεται. Ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού έχει σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που κάνει το διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, γύρω από την κοινωνική ευθύνη, την οποία πρέπει να έχει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός εν γένει. Γύρω από την προσφορά, την οποία τα σπορ πρέπει να έχουν, προς την κοινωνία. Γύρω από το δικαίωμα της συμμετοχής στον αθλητισμό, δικαίωμα αναφαίρετο από κάθε άνθρωπο, επάνω στη Γη.
Ο Ολυμπιακός δεν είναι απλώς επισκέπτης, καλεσμένος. Ο Ολυμπιακός συνεισφέρει τα μέγιστα, ώστε η πρωτοβουλία Weatherhead γύρω από την Παγκόσμια Ιστορία, η έρευνα επάνω στις Παγκόσμιες Μεταμορφώσεις, του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με την υποστήριξη και του Κολλεγίου Σίμονς, να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι ο χορηγός της πρωτοβουλίας αυτής και δίνει το παρών στη Βοστώνη, ως συμπαίκτης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Κολλεγίου Σίμονς!

Οι εργασίες του Συνεδρίου με τίτλο «Συμμετοχή, Ένταξη και Κοινωνική Ευθύνη στον Παγκόσμιο Αθλητισμό» αρχίζουν τυπικά το πρωί της Παρασκευής. Στην ατζέντα, την οποία μπορεί κανείς να μελετήσει αναλυτικά στις φωτογραφίες κάτω από το κείμενο, βλέπουμε όλα τα διαφορετικά θέματα, τα οποία επί δύο ημέρες θα συζητηθούν εκτενώς, από ανθρώπους του αθλητισμού, αλλά και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι δουλεύουν ώστε το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός συνολικά, να γίνουν άξονες για ένα καλύτερο αύριο, για τον κόσμο μας. Δουλεύουν ώστε οι διακρίσεις, τα σύνορα και οι διαχωρισμοί, να αποτελέσουν παρελθόν και οι άνθρωποι, μέσω των σπορ, να έρθουν πιο κοντά.

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και έθεσε τον Σύλλογο του οποίου ηγείται, του Ολυμπιακού μας, στη διάθεση των ανθρώπων του Χάρβαρντ, ώστε να αναπτύξουν τις εργασίες τους και να προχωρήσουν με αποτελέσματα στην έρευνα και τις συζητήσεις τους. Βασικό αποτέλεσμα ήταν η «Αρχή των Αθηνών» για το δικαίωμα της συμμετοχής στον αθλητισμό. Την οποία υπέγραψε πρώτος ο κ. Μαρινάκης και στην πορεία συνυπέγραψαν οι Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ευρωλίγκα, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Φενερμπαχτσέ.

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Ελλάδα του πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας και φέτος δίνει το παρών, ως συμπαίκτης, στη Βοστώνη, στηρίζοντας το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Παρόντες είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Κώστας Βερνίκος και ο Κυριάκος Δουρέκας, ενώ μεταξύ άλλων, στη Μασαχουσέτη βρίσκονται η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Νότιγχαμ Φόρεστ (μέσω του κ. Νίκολας Ράνταλ, ο οποίος εκπροσωπεί τον βρετανικό σύλλογο), πλήθος ακαδημαϊκών και προσωπικοτήτων του αθλητισμού, αλλά και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου, όπως ο Εμίλιο Μπουντραγκένιο και ο Λιλιάν Τιράμ.

Το βράδυ της Πέμπτης 31 Μαΐου, είναι προγραμματισμένο το δείπνο, με το οποίο ανοίγουν οι εργασίες του Συνεδρίου με τίτλο «Συμμετοχή, Ένταξη και Κοινωνική Ευθύνη στον Παγκόσμιο Αθλητισμό». Βασικός ομιλητής είναι ο κ. Γιόζεπ Μπαρτομέου, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα! Νωρίτερα, με βασικούς οικοδεσπότες την Πρύτανη του Κολλεγίου Σίμονς, κα. Λιάν Ντόχερτι, τον Σκηνοθέτη Άνταμ Σόμπιλ και κύριους ομιλητές τον Λιλιάν Τιράμ και Ντέιβιντ Κον, είναι προγραμματισμένη η προβολή του ντοκιμαντέρ “The Workers Cup”.

Από το πρωί της Παρασκευής, 1ης Ιουνίου, οι εργασίες του Συνεδρίου αρχίζουν και ο Ολυμπιακός θα έχει τιμητική θέση, με τον Κριστιάν Καρεμπέ να τονίζει, στις ομιλίες του, τη σημασία της προσφοράς του αθλητισμού, στην κοινωνία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου