ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής


           Απο εκεινο το μοιραίο απόγευμα, εκείνης της Κυριακής, οπου η μεγάλη χαρά της τεράστιας νίκης του Ολυμπιακού, του θρίαμβου επι της ΑΕΚ με 6-0, μετατράπηκε απο την μια στιγμή στήν αλλη σε μεγάλη θλίψη και σπαραγμό, πέρασαν 35 χρόνια.


         
  Ετσι η 8 Φεβρουαρίου 1981 (σαν σημερα...) γράφηκε με μεγάλα γράμματα, αλλα ΜΑΥΡΑ στην ιστορία, οχι μόνο τού Ολυμπιακού, αλλα καί του Ελληνικού ποδοσφαίρου!
               Εκείνο το απόγευμα απο λάθος η θυρα 7 του σταδίου Καραισκάκη, εμεινε μισάνοιχτη!
             Ο αγώνας τελείωσε.
             Ο Ολυμπιακός ειχε συντρίψει τήν ΑΕΚ με 6-0 και οι φίλαθλοι ηθελαν να πανηγυρίσουν μαζυ με τούς παίκτες τους...
             Ομως...


              Ομως, αλλο εμελλε να γίνει.
              Στήν προσπάθεια τους να φθάσουν πιο γρήγορα, δέν κατάλαβαν οτι η θυρα 7 δέν άνοιξε κανονικά και με εμπόδιο τα τουρνικέ εκείνης της εποχής, το κακό δέν αργησε να γίνει...
                Ο ενας ποδοπάτησε τόν αλλον!
              Αποτέλεσμα: 21 νεοι ανθρωποι, φίλαθλοι του Ολυμπιακου (αναμεσά τους κι'ενας φίλαθλος της ΑΕΚ)  νεκροί...


               Κάθε χρόνο τετοια ημερα η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τελεί μνημόσυνο στην μνήμη ολων εκείνων των 21 παιδιών που μεσα σε λίγα λεπτα εχασαν την ζωή τους, στην προσπάθειά τους να πανηγυρίσουν μαζυ με τους παίκτες τους, την μεγάλη νίκη τού Ολυμπιακού.
               Εφέτος στο μνημόσυνο (εγινε το περασμένο Σαββατο 6-2-2016) παραβρέθηκε ο Μητροπολιτης Πειραιώς, ο Σεβασμιοτατος κ. Σεραφείμ ο οποιος και χοροστάτησε στο μνημόσυνο, Βουλευτές, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Εφοπλιστής Ευαγγελος Μαρινάκης, οι πρόεδροι της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ οι μεγαλοεπιχειρηματίες αδελφοί Αγγελόπουλοι και πάνω απο 4.000 φίλοι του Ολυμπιακού.


           Πρέπει να αναφέρω πως, χθές λιγο πρίν απο την εναρξη του ντέρμπι (για την ιστορία νικησε ο Ολυμπιακος τον ΠΑΟΚ με 1-0)  οι παίκτες του ΠΑΟΚ αλλα και τού Ολυμπιακού κατέθεσαν στό μνημείο που υπαρχει μεσα στο γήπεδο και κοντά στη θυρα 7 στεφάνια και λουλούδια, τιμώντας ετσι την μνήμη των 21 αδικοχαμένων παιδιών...


               Συγκινητική ηταν η στιγμή που η μάνα ενος παιδιού, η κ. Τουμανίδου, εκπροσωπόντας τίς μανάδες και των άλλων παιδιών, μίλησε για την στιγμή εκείνη και για το μεγαλείο του Ολυμπιακου.
               Α Θ Α Ν Α Τ Ο Ι
Γιώργος Κοντονής


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου